ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Χερσόνησος του Πηλίου βρίσκεται σε ιδανικό σημείο και καθώς βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος στα ανατολικά παράλια και τον Παγασητικό κόλπο στα νότια, προσφέρει στον επισκέπτη πολλές επιλογές για κολύμπι σε πανέμορφες παραλίες. Υπάρχουν κοσμικές παραλίες, ήσυχες και απομονωμένες, με χρυσαφένια αμμουδιά ή μαργαριταρένια βότσαλα.

 

Οι παραλίες του Πηλίου είναι ιδανικές για χαλάρωση, κολύμπι και ψάρεμα ενώ πολλές από αυτές προσφέρονται ιδανικά και για θαλάσσια sports. Οι πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου στο Αιγαίο Πέλαγος και απέχουν μόλις 30 λεπτά από το ξενοδοχείο είναι:

Παπά Νερό

Η παραλία του Παπά Νερό είναι μια υπέροχη χρυσαφένια αμμουδιά όπου η πλούσια ορεινή βλάστηση φτάνει μέχρι τη θάλασσα, Είναι ένα ειδυλλιακό μέρος ιδανικό για ηρεμία και χαλάρωση με κρυστάλλινα νερά και γραφικότητα.

Άγιος Ιωάννης

Η παραλία Άγιος Ιωάννης βρίσκεται στα ανατολικά παράλια του Πηλίου είναι πολύ γνωστή και έχει μεγάλη χρυσαφένια αμμουδιά, που συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές.

Πλάκα

Η παραλία της Πλάκας βρίσκεται στην πλευρά του ανατολικού Πηλίου, ανάμεσα στις παραλίες των Αγίων Σαράντα και τον Αι-Γιάννη. Τα χαρακτηριστικά της ακρογιαλιάς είναι τα πολλά βοτσαλάκια της που τα βρίσκει κανείς εκεί σε διάφορες αποχρώσεις, από άσπρα και ημιδιαφανή μέχρι γκρίζα και μαύρα, και τα συναντά και στα πρώτα μέτρα του βυθού, αφού πιο μετά υπάρχουν μεγάλες κακοτράχαλες πέτρες.

Χορευτό

Η αμμουδιά του οικισμού Χορευτό, στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου, έχει μήκος 2,5 χλμ. και αποτελεί δημοφιλή επιλογή των επισκεπτών του βουνού των Κενταύρων, λόγω της γαλαζοπράσινης υδάτινης αγκαλιάς του Αιγαίου πελάγους που περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση. Η ακτή είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Σε λίγο πιο μακρινή απόσταση βρίσκονται: 

Άγιοι Σαράντα

Η παραλία των Αγίων Σαράντα  βρίσκεται νότια του Χορευτού και σε απόσταση 600 μόλις μέτρων από την ομώνυμη παραλία του χωριού αυτού. Διαθέτει μια ακρογιαλιά μεγάλης έκτασης που την χαρακτηρίζει η ψιλή άμμος και το, επίσης ψιλό, λευκό βότσαλο. Ο πιο χαρακτηριστικός από αυτούς τους βράχους είναι ο «Καλόγερος» που αποκαλείται έτσι επειδή η μορφή του μοιάζει με αυτήν ενός σκυφτού καλόγερου. Είναι το σήμα-κατατεθέν της περιοχής και χρησιμοποιείται από τους πιο τολμηρούς για βουτιές στα νερά.

Μυλοπόταμος

Από τις πιο διάσημες και όμορφες παραλίες του Πηλίου είναι ο Μυλοπόταμος, που βρίσκεται στο ανατολικό Πήλιο στην πλευρά του Αιγαίου. Διαθέτει χρυσή άμμο, που συνδυάζεται με μικρό λευκό βοτσαλάκι και μικρές πετρούλες, και γαλαζοπράσινα νερά. Στο μέσον της παραλίας υπάρχει ένας μεγάλος βράχος που εισχωρεί αρκετά μέσα στη θάλασσα και μοιάζει να κόβει την παραλία στα δύο. Το μόνο σημείο στο οποίο ενώνονται τα δύο τμήματα είναι εκεί όπου οι δύο βράχοι σχηματίζουν μία τρύπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μυλοπόταμος έχει κατακτήσει επί σειρά ετών τη γαλάζια σημαία, εξ’ αιτίας της καθαρότητας των νερών του.

και από την πλευρά του Παγασητικού: 

Αμποβός - Άφησσος

Στην άκρη της Αφήσσου, βρίσκεται η δεύτερη γνωστότερη παραλία του χωριού ο Αμποβός. Μια πανέμορφη παραλία με ψιλή άμμο και σπουδαίες παροχές. Τα ήρεμα νερά του Παγασητικού είναι ιδανικά για όλους όσους θέλουν να απολαύσουν τα μπάνια τους ενώ οι ποιό ενεργοί επισκέπτες μπορούν να επιδοθούν σε κάποια θαλάσσια δραστηριότητα. 

Καλιφτέρη - Άφησσος

Η παραλία της Καλιφτέρης βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του χωριού Άφησσος και εντυπωσιάζει με τη χρυσαφένια αμμουδιά της, τα καθαρά, ήρεμα και ρηχά νερά και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της.  Διαθέτει καταπληκτική οργάνωση με ομπρέλες και ξαπλώστρες και ποικιλία επιλογών για θαλάσσια σπορ όπως θαλάσσιο σκι, μπανάνα και κανό. 

 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok