Οι διάσημες παραλίες του Πηλίου

Η Χερσόνησος του Πηλίου βρίσκεται σε ιδανικό σημείο καθώς Γύρω από την ακτή θα βρείτε κοσμικές παραλίες για να περάσετε φανταστικές διακοπές στο Πήλιο. Επίσης βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος στα ανατολικά παράλια και τον Παγασητικό κόλπο στα νότια, προσφέρει στον επισκέπτη πολλές επιλογές για κολύμπι σε πανέμορφες παραλίες. Υπάρχουν παραλίες με χρυσαφένια αμμουδιά ή μαργαριταρένια βότσαλα. Είμαστε σίγουροι οτί θα βρείτε την παραλία των γούστων σας.

Οι παραλίες του Πηλίου είναι ιδανικές για χαλάρωση, κολύμπι και ψάρεμα ενώ πολλές από αυτές προσφέρονται ιδανικά και για θαλάσσια sports. Οι πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου στο Αιγαίο Πέλαγος και απέχουν μόλις 30 λεπτά από το ξενοδοχείο είναι:

Παπά Νερό

Η παραλία του Παπά Νερό είναι μια υπέροχη χρυσαφένια αμμουδιά όπου η πλούσια ορεινή βλάστηση φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Είναι ένα ειδυλλιακό μέρος ιδανικό για ηρεμία και χαλάρωση με κρυστάλλινα νερά και γραφικότητα.

Άγιος Ιωάννης

Η παραλία Άγιος Ιωάννης βρίσκεται στα ανατολικά παράλια του Πηλίου είναι πολύ γνωστή και έχει μεγάλη χρυσαφένια αμμουδιά, που συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές.

Πλάκα

Η παραλία της Πλάκας βρίσκεται στην πλευρά του ανατολικού Πηλίου, ανάμεσα στις παραλίες των Αγίων Σαράντα και τον Αι-Γιάννη. Παρέχει επίσης την γαλαζοπράσινη υδάτινη αγκαλιά του Αιγαίου πελάγους που περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση.

Σε λίγο πιο μακρινή απόσταση βρίσκονται:

Μυλοπόταμος

Από τις πιο διάσημες και όμορφες παραλίες του Πηλίου είναι ο Μυλοπόταμος, που βρίσκεται στο ανατολικό Πήλιο στην πλευρά του Αιγαίου. Διαθέτει χρυσή άμμο, που συνδυάζεται με μικρό λευκό βοτσαλάκι και μικρές πετρούλες, και γαλαζοπράσινα νερά. Στο μέσον της παραλίας υπάρχει ένας μεγάλος βράχος που εισχωρεί αρκετά μέσα στη θάλασσα και μοιάζει να κόβει την παραλία στα δύο. Το μόνο σημείο στο οποίο ενώνονται τα δύο τμήματα είναι εκεί όπου οι δύο βράχοι σχηματίζουν μία τρύπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μυλοπόταμος έχει κατακτήσει επί σειρά ετών τη γαλάζια σημαία, εξ’ αιτίας της καθαρότητας των νερών του.

Άγιοι Σαράντα

Η παραλία των Αγίων Σαράντα βρίσκεται νότια του Χορευτού και σε απόσταση 600 μόλις μέτρων από την ομώνυμη παραλία του χωριού αυτού. Διαθέτει μια ακρογιαλιά μεγάλης έκτασης που την χαρακτηρίζει η ψιλή άμμος και το, επίσης ψιλό, λευκό βότσαλο. Οπώς οι περισσότερες παραλίες του Αιγαίου εχούν την ιδιότητα να “μαγεύουν” οποιονδηπότε τολμήσει να τις επισκεφτεί. Το εξοτικό τοπίο περιβάλεται από πετρές οι οποίες παρέχουν σκία σε πολλούς επισκέπτες το καλοκαίρι. Ο πιο χαρακτηριστικός από αυτούς τους βράχους είναι ο «Καλόγερος» που αποκαλείται έτσι επειδή η μορφή του μοιάζει με αυτήν ενός σκυφτού καλόγερου. Είναι το σήμα-κατατεθέν της περιοχής και χρησιμοποιείται από τους πιο τολμηρούς για βουτιές στα νερά.

και από την πλευρά του Παγασητικού:

Καλά Νέρα

Η αμμώδης παραλία Καλά Νέρα εκτείνεται μέχρι τον ομώνυμο οικισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία Καλά Νερά έχει κατακτήσει επί σειρά ετών τη γαλάζια σημαία, εξ’ αιτίας της καθαρότητας των νερών του. Επίσης διαθέτει πολλές παροχές για όλα τα γούστα και ηλικιές οπώς ξαπλώστρες, ομπρέλες και αθλήματα παραλίας.

Καλιφτέρη – Άφησσος

Η παραλία της Καλιφτέρης βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του χωριού Άφησσος και εντυπωσιάζει με τη χρυσαφένια αμμουδιά της, τα καθαρά, ήρεμα και ρηχά νερά και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της. Επισκέπτες την προτιμούν για ποίκιλους λόγους. Διαθέτει καταπληκτική οργάνωση με ομπρέλες και ξαπλώστρες και ποικιλία επιλογών για θαλάσσια σπορ όπως θαλάσσιο σκι, μπανάνα και κανό.

5 λόγοι για να κάνετε απευθείας κράτηση από την ιστοσελίδα μας

 

  • Εγγύηση χαμηλότερης τιμής
  • Ειδικές προσφορές μονο για απευθείας κρατήσεις
  • Χωρίς κρυφές χρεώσεις
  • Ευελιξία στην αλλαγή κρατήσεων
  • Δωρεάν Υπηρεσίες & Παροχές