Ο γύρος του Πηλίου

Χιονάτο στις Αγριόλευκες, καταπράσινο στα χωριά, μπαλκόνι στο γαλάζιο του Αιγαίου και του Παγασητικού, το βουνό των Κενταύρων συνθέτει ένα τρίπτυχο που δύσκολα πετυχαίνεις αλλού: γεφυρώνει τις αναμνήσεις του χειμώνα με τις μυρωδιές της άνοιξης, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο στο καλοκαίρι που έρχεται. Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης εκδρομής θα απολαύσετε την ορεινή & παραθαλάσσια φύση στα καλύτερά της , με παραδοσιακά ορεινά & παραθαλάσσια χωριουδάκια! Πρώτη σας στάση στην Μακρινίτσα το κοντινότερο χωριό στη Πορταριά, με την πλακόστρωτη πλατεία με τα πλατάνια και τα αρχοντικά πυργόσπιτα δείγματα της Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Συνεχίζετε για το ανατολικό Πήλιο μέσω Χανίων, το χωριό με το μεγαλύτερο υψόμετρο 1200 m , όπου βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου. Επόμενος σταθμός σας η Ζαγορά με την πλούσια ιστορία. Θα δείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, την βιβλιοθήκη , το << Ελληνομουσείο >> , η σχολή του Ρήγα όπως καθιερώθηκε να λέγεται.

Ακολουθώντας τον δρόμο για την παραλία, φθάνετε στον Άγιο Ιωάννη όπου θα θαυμάσετε τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Φτάνοντας στην Τσαγκαράδα θα μαγευτείτε από τη φυσική της ομορφιά: με πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, γραφικούς φράχτες και ρυάκια να αγναντεύει από ψηλά το Αιγαίο. Ο μεγάλος πλάτανος στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής και η παραλία του Μυλοπόταμου θα σας καθηλώσουν. Επόμενη στάση Μηλιέςμε το Σταθμό όπου τερματίζει ο Μουντζούρης, το θρυλικό τρενάκι. Θα δείτε την πατρίδα του Ανθίμου Γαζή, όπου μαζί με τον Γρηγόριο Κωνσταντά και τον Δανιήλ Φιλιππίδη ίδρυσαν την Μηλιώτικη σχολή του γένους το 1814 . Στη κεντρική πλατεία των Μηλιών βρίσκεται ο ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Θα εντυπωσιαστείτε από την τέλεια ακουστική του χώρου & τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες.

Επιπλέον μπορείτε να επισκεφτείτε την Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών, ακριβώς πάνω από την πλατεία όπως επίσης & το Λαογραφικό Μουσείο Μηλεών. Για όσους αγαπούν τα γραφικά πηλιορείτικα αρχοντικά, η Βυζίτσα είναι απόλυτο must. Μετά το κεντρικό καλντερίμιτα σοκάκια, διακλαδίζονται σε ένα… λαβύρινθο γεμάτο υπέροχα σπίτια με στέγες από πέτρινες πλάκες, ξύλινα παραθύρια και ανθισμένους μπαξέδες.

Κάθε εποχή του Χρόνου είναι εποχή…….Πήλιο.

5 λόγοι για να κάνετε απευθείας κράτηση από την ιστοσελίδα μας

 

  • Εγγύηση χαμηλότερης τιμής
  • Ειδικές προσφορές μονο για απευθείας κρατήσεις
  • Χωρίς κρυφές χρεώσεις
  • Ευελιξία στην αλλαγή κρατήσεων
  • Δωρεάν Υπηρεσίες & Παροχές