ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μέσα στη μοναδική ομορφιά του φυσικού τοπίου του Πηλίου, γνωρίζει άνθιση ο περιπατητικός τουρισμός. Ο επισκέπτης μαγεύεται περιδιαβαίνοντας τα μονοπάτια της Πορταριάς, έρχεται σε επαφή με την πολυμορφία της φύσης και γνωρίζει βαθύτερα και ουσιαστικότερα τον εαυτό του.

  

 

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια λιθόστρωτα και αγροτικά εντός και εκτός των ορίων του χωριού, διαδρομές μέσα από τις οποίες ο περιηγητής συναντά παραδοσιακά κτίρια και μοναστήρια, πέτρινες βρυσούλες και παλιά ξωκλήσια βυζαντινής και νεώτερης ιστορικής σημασίας.

Το σημαντικότερο είναι το επονομαζόμενο "μονοπάτι των Κενταύρων", που ακολουθεί μια διαδρομή πλάι στο ρέμα της πηγής "Μάνα". Κι αν τύχει και συναντήσετε ίχνη από οπλές, μην ξαφνιαστείτε... κένταυρος πέρασε πριν λίγο από εκεί!

Απολαύστε βόλτες ελεύθερης ιππασίας και ξενάγηση με άλογα στην Πορταριά όπου θα συναντήσετε παλιά αρχοντικά, πέτρινες βρύσες και πηγές, καταρράκτες μέσα από τα παραδοσιακά καλντερίμια της περιοχής. Οι ήχοι της φύσης αλλά και οι εναλλαγές των καταπράσινων τοπίων και η θέα του Παγασητικού κόλπου θα σας συνεπάρουν και θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο.

Στην περιοχή της Πορταριάς θα βρείτε εγκαταστάσεις για Τοξοβολία, Ιππασία πάνω σε Πόνυ, Ποδήλατα Βουνού, Flying fox και Αναρρίχηση

 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok